Sajtos-baconos party kocka (glutén- és tejmentes)
Míg mások bőszen majszolják a jobbnál jobb partifalatokat, addig mi néha csak sóvárgóan ülünk a kis poharunk mellett és... "Köszönöm, de én nem élek ezzel..." és hasonló típusú mondatok hangzanak el! Ha viszont te is glutén- és tejérzékeny vagy, nem kell lemondanod a finom falatokról a bulikon sem! Ez az extrán puha, omlós és a legistenibb sajtos-baconos pogácsa tökéletes választás, ha egy igazán ínycsiklandó snackre vágysz, ami szerintem mindenki számára élvezhető. A ropogós külső és a puha, ízes belső mellett a bacon és a vegán sajt gazdag ízvilága mindenkit lenyűgöz majd, miközben biztos lehetsz benne, hogy senkit nem hagy ki az élvezetből, még a diétás igényekkel rendelkezőket sem. Tedd még emlékezetesebbé a partit ezzel a különleges, allergénmentes finomsággal!
Hozzávalók:
- 250 g Schär-B lisztkeverék
- 125 g kockázott bacon
- 1/2 csomag friss élesztő
- 1 tk. cukor
- 1 tk. só
- 100 ml langyos mandula/kókusz/rizstej
- 35 g olvasztott margarin
- 2 db tojás
- 150 g Dr. Oetker Creme vega tejföl
- kb. 80 g Fino Vegajó Trappi a hajtogatáshoz
- kb. 40 g Fino Vegajó Trappi a szóráshoz
Először is a kockázott bacont zsírjára sütöm, majd egy szűrőn keresztül lecsöpögtetem és hagyom kihűlni. Az élesztőt egy teáskanál cukorral és a langyos növényi tejjel felfuttatom. A lisztet egy nagy keverőtálba teszem, a sóval és a felfuttatott élesztővel elkeverem, majd jöhet hozzá az olvasztott margarin és a tojás, valamint a kb. 75 g vega tejföl. Ezt kézzel vagy géppel simára dagasztom, majd picit lisztezem és félreteszem kb. egy órát kelni.
Ezt követően rizslisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagságú téglalapot nyújtok a tésztából, megkenem a maradék vega tejföl kb. 2/3-adával, majd megszórom a kisült baconnal és a hajtogatáshoz használt sajtmennyiség kb. 2/3-adával reszelve. Jobbról-balról behajtom, ezt a felületet is kenem a maradék vega tejföllel és megszórom a maradék, hajtogatáshoz használt reszelt sajttal, majd alulról-felülről ismét hajtom, fejre fordítom, hogy a hajtás alul legyen, és letakarva kb. 15-20 percet pihentettem.
Kinyújtom a tésztát kb. 2 cm magasra, alaposan megkenem a felvert tojással és a szóráshoz használt trappistát reszelt rászórom, majd egy picit a sajtot bele is nyomkodom a tésztába és egy éles kés segítségével kockákra vágom.
170 °C fokos sütőben kb. 15 percig sütöm.
Isteni finom és puha lesz! Szinte abbahagyhatatlan! Próbáljátok ki! 😊
Megjegyzések
Megjegyzés küldése