Színes indiai céklás-csicseriborsós currys csirke wrap (glutén-, tej-, tojás- és cukormentes)
Bár tudom, hogy a sütis receptjeimnek mindig jóval több rajongója van, most mégis egy ebéd vagy vacsi ötletet hoztam nektek, de higgyétek el, bármennyire is bonyolultnak tűnik, nagyon egyszerű az elkészítése.
A kedvenc alapanyagaim kerültek most bele ebbe az indiai ízvilágú tekercsbe, ami azon kívül, hogy brutál finom, tele van fehérjével és vassal. Számos csicseriborsós ételem nagy sikert aratott már a barátaim körében is, a cékla pedig örök klasszikus. Bár azt is tudom, hogy mindkettőt valaki vagy nagyon szereti vagy nagyon nem, de aki igen, annak feltétlenül ajánlom a receptet! Mind az íze, mind a színvilága miatt egy szuper-különleges fogást készíthettek akár magatok, akár vendégeitek számára. De nem csak ízekben, színekben gazdag ez az étel, hanem textúrákban is, szóval a végeredmény egyértelműen csak siker lehet! 😉
3 fő része van a receptnek, de nem kell megijedni, mert ugyan mindent külön-külön el kell készíteni, de hihetetlenül gyorsan készen van és a végén csak össze kell állítani. Sajnos a fotók megint nem úgy sikerültek, ahogy szerettem volna, de nem mertem nem megosztani veletek! 😊
A csicseriborsólisztből készült lepény a cékla édeskés íze és szép lila színe dobja fel, ebbe kerül bele a friss saláta és a kókusztejes csirke curry, majd a további ízhatás érdekében érdemes még felturbózni néhány ropogós csicseriborsó chipssel.

Indiai céklás-csicseriborsós currys csirke wrap
(4 adag)
Kókusztejes csirke curry hozzávalói:
- 400 g csirkemell filé
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 g friss reszelt gyömbér
- 4 dl kókusztejszín
- 1 tk. curry por
- 1/4 tk. chilipor
- 1/2 tk. fehérbors
- só
- 1/2 marék petrezselyem apróra vágva
- kevés kókuszzsír
Céklás - csicseriborsós lepényhez:
- 1 közepes fej cékla (frissen kb. 250 g)
- 200 g csicseriborsóliszt
- 300 ml víz
- csipet só
- kevés kókuszzsír a sütéshez
A céklát héjával együtt előző este megsütöm alufóliába tekerve, így mind az ízét, mind a színét nagyon jól megtartja és nem lesz annyira vizes, mintha főztem volna. Ha kihűlt, megpucolom és aprító gépben pürésítem. Ehhez jöhet a csicseriborsóliszt és egy kevés só. Alaposan elkeverem, s apránként adom hozzá a vizet mindaddig, míg egy kissé sűrűbb palacsintatészta állagú masszát nem kapok. Sütés előtt érdemes pihentetni legalább egy órát. Sütés előtt egy tepsiben (kb. 18 cm átmérőjű) kókuszzsírt hevítek, majd amikor már forró, de még nem ég a zsiradék a massza 1/4-ed részét beleöntöm és alaposan szétterítem. Addig sütöm, míg a tetején apró buborékok/lyukacskák jelennek meg és már nem folyik, ekkor egy lapát segítségével óvatosan megfordítom, majd a másik oldalát is sütöm kicsit. Tálalásig fólia alatt tartom, hogy a lepény ne száradjon ki és ne törjön el tekerésnél.

Összeállításhoz:
- ízlés szerinti mennyiségű csicseriborsó chips (recept ITT)
- salátakeverék
- koktélparadicsom
- kígyóuborka

Megjegyzések
Megjegyzés küldése