Kávés - karobporos - céklás diétás muffin - amikor kell egy kis energia...
Van az úgy, hogy elő kell rántanunk egy gyors desszertet, mert jönnek a barátok vagy csak ránk tör az édesség utáni vágy... na ez a desszert pont ilyen! Egyszerű, nagyon gyors és egészséges, a legtöbb diétába beilleszthető, amelyet a mostani rohanó életmódom ihletett! Egyrészt mert gyors, másrészt mert szinte naponta érzem, hogy bármelyik pillanatban el tudnék aludni. 😔 Szerencsére lapult a hűtő mélyén pár darab friss cékla, amit nem teljesen erre a célra szántam, dehát nem mindig alakul minden úgy, ahogy azt elterveztük 😊 De azt hiszem a cékla sem bánta... és én sem! 😉
A céklát elég gyakran használom a konyhában és építem be az étrendembe, most már egyre több édes receptbe is. Emlékeztek a ragacsos céklás brownie-ra? Imádták, a receptjét ITT találjátok! Alapvetően ebből jött az ötlet, mikor a húgom napokig mondogatta, hogy ilyet újra készíthetnék. Viszont a jelenlegi diétám miatt a csokit mellőznöm kell, még akkor is, ha cukormentes, így át kellett alakítanom az egészet, és csoki helyett az újdonsült kedvencem került bele, amit a csoki/kakaópor helyettesítőként bátran lehet használni. Ez a nasi a délutáni kávé mellé is kitűnő, hiszen szinte falatkákról beszélünk, de gondoltam mostanság túl snassz már a hosszú kávé, hol marad a régi finom "latte"-koz az íze.... Hmmm... így a sütibe került a délutáni kávé is, tehát egy tényleg szuper ízletes desszert kerekedett belőle!
Ízjárat: Kávés, karobporos, céklás diétás muffin |
Kávés - karobporos - céklás muffin
(kb. 21 darabhoz)
Hozzávalók:
- 500 g friss cékla nagyon apróra reszelve/pürésítve
- 250 g zabliszt
- csipet só
- 3 db tojás
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- 1 púpozott tk. őrölt fahéj
- 1 dl olvasztott ghí
- 150 g eritrit
- 1,5 dl sűrű kókusztej
- 5 púpozott tk. karobpor
- 1 dl főzött kávé
Elkészítése mi sem egyszerűbb, tényleg csak össze kell dobálni a nedves és a száraz hozzávalókat és már mehet is a sütőbe. Tehát először a céklát meghámozom, majd nagyon apróra reszelem vagy pedig egy aprítógépben szinte püré állagúra darálom. Ehhez hozzáadom a tojásokat, az olvasztott ghít, az eritritet, a kókusztejet és a kávét, az egészet így összekeverem. Egy másik edényben a zablisztet elkeverem a csipet sóval, a szódabikarbónával, az őrölt fahéjjal és a karobporral, majd a nedves hozzávalókhoz adom. Túl sokat nem is kell kevergetni, de egy 5-10 percet érdemes pihentetni, míg a zabliszt és karobpor magába szívja a nedvességet. Ez után muffin papírral bélelt formákba töltöm kb. 3/4-ig és 180 °C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütöm.
Ha egy kis energiára van szükségetek, próbáljátok ki ezt!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése