Paleo meggyes-cukkinis brownie (Glutén-, tej- és cukormentes)
Aki a brownie-t szereti... rossz ember nem lehet! Mondom ezt én, aki nem rajong a csokis süteményekért... de őszintén, egy szaftos csupacsokis dessszertnek ki tudna ellenállni, pláne, ha az még egészséges is?
Céklával korábban rengetegszer készítettem brownie-t (recept ITT), ami a húgom nagy kedvence lett, majd cukkinivel is például ennek a sütinek a "fehér" változatát, amit emiatt "whitnie"-nak neveztem 😜 (recept ITT)
Paleo meggyes-cukkinis brownie
(Glutén-, tej- és cukormentes, IR barát)
Hozzávalók (kb. 24x21 cm-es tepsihez):
- 250 g cukkini megtisztítva, lereszelve
- 4 db tojás
- 100 g cukormentes, 70 %-os étcsoki
- 120 g kókuszolaj
- 100 g kókuszliszt
- 30 g holland 20-22%-os cukormentes kakaópor
- 200 ml mandulatej
- 250 g kimagozott meggy
- 100 g eritrit
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- csipet só
A cukkinit megmosom, meghámozom majd lereszelem. Egy csipet sót szórok rá és alaposan kinyomkodom. A tojásokat habverővel felverem, hozzáadom a kókuszolajat, az olvasztott étcsokit, a mandulatejet és az eritritet, majd a cukkinit. Egy másik tálban összekeverem a kókuszlisztet a szódabikarbónával, a kakaóporral és ez is mehet az elegybe. Végül beleforgatom a kimagozott meggyet és sütőpapírral bélelt tepsiben 200 °C-on sütöm kb. 30 percig. Ha egy fogvájót beleszúrva már nem marad rajta a massza, elkészültünk! 😊
Én 9 szeletre vágtam, így adagonként 7,72 g CH-t tartalmaz!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése