Paleo meggyes-cukkinis brownie (Glutén-, tej- és cukormentes)

Aki a brownie-t szereti... rossz ember nem lehet! Mondom ezt én, aki nem rajong a csokis süteményekért... de őszintén, egy szaftos csupacsokis dessszertnek ki tudna ellenállni, pláne, ha az még egészséges is?

Céklával korábban rengetegszer készítettem brownie-t (recept ITT), ami a húgom nagy kedvence lett, majd cukkinivel is például ennek a sütinek a "fehér" változatát, amit emiatt "whitnie"-nak neveztem 😜 (recept ITT)


Paleo meggyes-cukkinis brownie 
(Glutén-, tej- és cukormentes, IR barát)

Hozzávalók (kb. 24x21 cm-es tepsihez):

  • 250 g cukkini megtisztítva, lereszelve
  • 4 db tojás
  • 100 g cukormentes, 70 %-os étcsoki
  • 120 g kókuszolaj
  • 100 g kókuszliszt
  • 30 g holland 20-22%-os cukormentes kakaópor
  • 200 ml mandulatej
  • 250 g kimagozott meggy
  • 100 g eritrit
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • csipet só

A cukkinit megmosom, meghámozom majd lereszelem. Egy csipet sót szórok rá és alaposan kinyomkodom. A tojásokat habverővel felverem, hozzáadom a kókuszolajat, az olvasztott étcsokit, a mandulatejet és az eritritet, majd a cukkinit. Egy másik tálban összekeverem a kókuszlisztet a szódabikarbónával, a kakaóporral és ez is mehet az elegybe. Végül beleforgatom a kimagozott meggyet és sütőpapírral bélelt tepsiben 200 °C-on sütöm kb. 30 percig. Ha egy fogvájót beleszúrva már nem marad rajta a massza, elkészültünk! 😊

Én 9 szeletre vágtam, így adagonként 7,72 g CH-t tartalmaz!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindenmentes zserbógolyó - A karácsonyi sütitár villámgyors éke

Bosznia, a legfinomabb burek hazája és egy túrós receptje "Veró" módra, az "igazi" után szabadon...

A világ legegyszerűbb diétás desszertje - Cukormentes epres cheesecake pohárdesszert (IR barát)