Csokis diós kosárka (cukor-, glutén- és tejmentes)
Idén valahogy előbb jött a karácsonyi hangulat. A fát és a lakást már november végén feldíszítettem, talán egész életemben nem történt még ilyen... Aminek viszont végképp örülök, hogy a közel fél éves "alkotói" válságomból is kezdek kilábalni... újra elkezdtem sütni-főzni és recepteken agyalni. Imádok kísérletezni új dolgokkal, de néha jó visszatérni a klasszikusokhoz, ahogyan ez a recept is. Nálunk a diós kosára mindig ilyen volt, csokival, lágy diókrémmel és most elhoztam Nektek cukor-, glutén- és tejmentes változatban is.
Csokis diós kosárka (Cukor-, glutén- és tejmentes)
(kb. 10-12 db-hoz)
Tészta:
- 60 g barna rizsliszt
- 60 g gluténmentes zabpehelyliszt
- 60 g kókuszzsír
- 60 g eritrit
- 1 db M-es tojás
- 1/2 bio citrom lereszelt héja
- 1/4 tk. szódabikarbóna
A rizslisztet, zabpehelylisztet és a szódabikarbónát elkeverem, majd elmorzsolom a kókuszzsírral. Hozzáadom az eritritet, a reszelt citrom héját és végül a tojást. Összegyúrom és beteszem hűtőbe egy órára pihenni. Diónyi golyókat szaggatok belőle és kókuszzsírral kikent kosárka formákba nyomkodom. az alját megszurkálom villával és 180 °C-os előmelegített sütőben készre sütöm őket. Hagyom kihűlni.
Krém:
- 200 ml cukormentes mandulatej
- 25 g barna rizskása
- 30 g kókuszzsír
- 50 g eritrit
- 50 g darált dió
- 1 db M-es tojás
- 6-7 csepp vaníliaaroma
- 50 g cukormentes étcsoki
- 1/2 tk. kókuszzsír
- néhány szem fél dióbél
Megjegyzések
Megjegyzés küldése