Glutén-, tej- és cukormentes MÁGLYARAKÁS
Ez az egyszerű desszert hajdanán a kedvenceim közé tartozott. De azt hiszenm nem is lehet nem szeretni, tele van mindenféle jóval. A normál változatához általában kiflit vagy szikkadt kalácsot használnak, azonban piskótával talán még jobb, gazdagabb és ízletesebb desszertet kapunk. Természetesen bárhogy lehet variálni, a lekvár elhagyható, vagy helyettesíthető másféle cukormentes lekvárral. Dió is ízlés szerint kerül bele. Egy biztos, bíztatok mindenkit, hogy próbálja ki ezt a glutén-, tej- és cukormentes változatot, mert szerintem isteni és nekem tényleg jobban ízlik az egykori "normál" verziónál.
Glutén-, tej- és cukormentes máglyarakás
(kb. 18 cm-es tortaformához, 4-6 személyre)
Piskóta:
- 6 db tojás (L)
- 45 g gluténmentes zabpehelyliszt
- 45 g barna rizsliszt
- 100 g eritrit
- 45 g kókuszzsír
- csipet só
- késhegynyi szódabikarbóna
Almatöltelék:
- 4 db közepes alma
- 50 g eritrit
- 1/2 citrom leve
- 1 tk. őrölt fahéj
Az almákat meghámozom, apró kockákra vágom és egy tepsibe teszem. Hozzáadom a citrom levét, az eritritet és az őrölt fahéjat. Addig párolom, míg az alma puha nem lesz és a keletkező folyadék is teljesen elpárolog róla. Kihűtöm.
Öntet:
- 3 db tojás sárgája
- 1/2 rúd vanília kikapart magja
- 70 g eritrit
- 300 ml cukormentes kókusztej (Alpro)
Tojáshab:
- 3 db tojás fehérje
- 30 g eritirt
- csipet só
- 50 g cukormentes baracklekvár
Összeállításhoz:
- cukormentes baracklekvár
- 50 g darált dió
Megjegyzések
Megjegyzés küldése